Print this Page

FAQ

Kysymyksiä harjoittelu- ja vapaaehtoistyöstä

 

Haluaisin tehdä harjoitteluni Tansaniassa, mutta minulla ei ole ottaa kaveria mukaani. Voinko tulla yksin?

Monet harjoittelijoistamme tulevat yksin talolle, ja kavereita löytyy paikanpäältä varmasti. :)

 

Kuinka pitkiä päiviä harjoitteluissa/ vapaaehtoistöissä tehdään? 

Vapaaehtoiset ja työharjoittelijat työskentelevät viisi päivää viikossa. Työharjoittelu on kuusi tuntia päivässä, usein 9-15, kun taas vapaaehtoistyöntekijät aloittavat päivänsä noin klo. 9 ja lopettavat lounasaikaan. 

 

Entä jos sairastun?

Jos sairastut harjoittelusi aikana huolehdimme siitä, että pääset lääkäriin. Moshissa on lääkäreitä, jotka osaavat hoitaa yleisimpiä tulehduksia, vatsatauteja jne. Hankalemmissa tapauksissa viemme siarastuneen Arushassa, noin 1 tunnin matkan päässä sijatsevaan sairaalaan. Suosittelemme kaikkia Tansaniaan matkustavia hankkimaan itselleen hyvän matkavakuutuksen, joka tarvittaessa korvaa myös potilaan siirron Suomeen. 

 

Teen vapaaehtoistyötä vain kaksi viikkoa. Tarvitseeko minun silti maksaa Visitors Pass (200 USD)? 

Tansanian lain mukaan kaikkien vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden täytyy maksaa Visitors Pass. 

 

Haluaisin yhdistää vapaaehtoistyön Kilimanjaron retkeen/ safariin. Onko tämä mahdollista?

On. Monet asukkaistamme käyvät safarilla, Kilimanjarolla tai Zanzibarilla harjoittelunsa/ vapaaehtoistyön yhteydessä. Työjakson aikana sallimme lyhyitä retkiä, joten jos haluat tehdä pidemmän, useamman päivän retken, muista varata aikaa retkelle joko ennen tai jälkeen työjakson.

 

Pitääkö minun tuoda lahjoja harjoittelupaikkaani?

Sinun ei tarvitse tuoda lahjoja, mutta jos haluat tuoda niitä, on sekin sallittua. Suosittelisimme sinua kuitenkin ottamaan yhteyttä meihin, niin voimme keskustella kyseisen harjoittelupaikan mahdollisista tarpeista ja toiveista lahjoitusten suhteen. 

 

 

Kysymyksiä hakuprosessista

 

En löydä mieleistä harjoittelupaikkaa nettisivuiltanne. Voinko silti hakea?

Kyllä voit. Ota meihin yhteyttä ja kerro minkälaisesta paikasta olisit kiinnostunut. Etsimme sinulle parhaamme mukaan sopivan harjoittelupaikan. 

 

Nettisivuillanne on hinnat 4, 7 ja 12 viikolle. Eikö siis ole mahdollista viipyä esim. 5 viikkoa?

On kyllä. Sivuillamme olevat hinnat ja ajat ovat esimerkkejä. Voit viipyä niin kauan kuin haluat. 

 

 

Yleisiä kysymyksiä

 

Onko talolla wifi? 

On.

 

Mitä valuuttaa minun kannattaisi tuoda ja paljonko rahaa tarvitsen X viikon mittaiselle reissulle?

Maahan tullessasi tarvitset 50 USD turistiviisumin hankkimiseen. Sen lisäksi tarvitset 200 USD viisumin hankkimiseen Tansaniassa. Tansanian valuutta on shillinki, jota voit nostaa Moshin kaupungissa sijaitsevista automaateista VISA ja VISA Electron- korteilla. Emme suosittele suurten rahasummien kanssa liikkumista Tansaniassa, joten dollareiden lisäksi kannattaa ottaa mukaan kortti, jolla saat nostettua paikallista valuuttaa aina tarpeen vaatiessa. Se, kuinka paljon rahaa kulutat matkallasi riippuu omista kulutustottumuksistasi. Talolla saat joka päivä kolme ilmaista ruokaa ja juomavettä. Jos haluat osallistua retkille, ostaa matkamuistoja, olutta jne. nämä luonnollisesti kasvattavat matkabudjettiasi. 

 

Minua huolettaa Tansanian turvallisuustilanne. Onko Moshissa turvallista liikkua?

Moshi on suhteellisen turvallinen kaupunki Tansanian mittakaavassa. Päiväsaikaan kaupungilla voi liikkua jalkaisin, mutta pimeän tullen on vahvasti suositeltavaa käyttää taksia lyhyidenkin matkojen kulkemiseen. Ei myöskään ole suositeltavaa kantaa mukanaan arvoesineitä tai suuria rahasummia edes päiväsaikaan. 

 

Toimiiko suomalainen puhelinliittymä Tansaniassa?

Suomalaiset puhelinliittymät toimivat yleensä Tansaniassa, mutta tarjoamme kaikille asukkaille ilmaisen Prepaid-littymän, johon voi ladata puheaikaa kustannusten säästämiseksi. 

 

Pitääkö Moshissa huolehtia malariasta?

Malaria on vakava ongelma Itä-Afrikassa ja myös Tansaniassa tartunnat ovat yleisiä. Siksi suosittelemme kaikkia vierailijoita keskustelemaan lääkärinsä kanssa sopivasta estolääkityksestä sekä hankkimaan muutkin tarvittavat rokotukset hyvissä ajoin ennen matkaa. 

 

Saanko talolta hyttysverkon?

Kyllä, lakanat, pyyhkeet ja hyttysverkko sisältyvät maksamaasi ohjelmamaksuun. 

 
Minkä ikäisiä harjoittelijoita ja vapaaehtoisia talolla yleensä asuu?
 
Suurinosa on iältään 20-25vuotiaita, mutta minkäänlaista yläikärajaa talolla ei ole ja toisinaan talolla asuu myös vanhempia. 

Permanent link to this article: http://suomi.tanzaniavolunteers.com/yritys/ukk/

error: Content is protected !!